Ειδικές εφαρμογές

 

  • Απώθηση Πτηνών:

    Τα πτηνά μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα, αισθητικό αλλά και υγειονομικό λόγω των περιττωμάτων που αφήνουν σε φωταγωγούς, air conditions, μπαλκόνια κ.α. Στα κόπρανα τους αναπτύσσεται ο μύκητας Histoplasma capsulatum ο οποίος προκαλεί ιστοπλασματική αλλεργία που εμφανίζεται με συμπτώματα γρίπης. Μεταδίδουν επίσης πολλά επιβλαβή για την υγεία έντομα (ψύλλοι, ψείρες, κοριοί, τσιμπούρια κ.α.) ενώ καταστρέφουν και δομικά υλικά λόγω των όξινων περιττωμάτων τους.
   Έτσι επιβάλλεται η απομάκρυνση τους. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται από την εταιρία μας έχουν να κάνουν μόνο με μηχανικά μέσα (ακίδες, δίχτυα, απωθητικά σπρέι, μηχανικά με ριπές ήχου κ.α.) και σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα.

  • Απώθηση Ερπετών

    Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες είδη ερπετών τα οποία δεν έχουν δηλητήριο, απλά με την παρουσία τους και μόνο μπορούν να προκαλέσουν τρόμο και να σπείρουν πανικό. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσουμε στα δηλητηριώδη φίδια που βρίσκονται στην ελληνική ύπαιθρο και μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για τον άνθρωπο.
    Σκοπός μας είναι να απομακρύνουμε τα ερπετά (φίδια) από τους χώρους του εξοχικού σας, του αγροκτήματος σας ή του χώρου που θέλετε να μην τα δείτε με την χρήση διαφόρων απωθητικών ουσιών φιλικών προς το περιβάλλον και κυρίως άοσμων συστατικών ως προς τον άνθρωπο.

  • Υποκαπνισμοί (Fumigations)

    Ο υποκαπνισμός είναι μια διαδικασία κατά την οποία διαχέεται μια ουσία χημικής προέλευσης σε αέρια μορφή [συνήθως ΦΩΣΦΙΝΗ (PH3). Εμφανίζεται με τη μορφή δισκίων, σφαιριδίων, σακιδίων ή φακέλων, κουβερτών, πλακιδίων και ταινιών.]. Σκοπός της είναι να γίνει apentomosi σε ολόκληρο το χώρο καθώς με τον υποκαπνισμό αφήνονται ελάχιστες επιφάνειες ακάλυπτες. Είναι θανατηφόρες για τα έντομα και χρειάζεται η παρουσία γεωπόνου ή χημικού κατά την εφαρμογή.

  • Νεφελοψεκασμός (Fogging)

    Σε περιπτώσεις (κυρίως βιομηχανικούς ή αποθηκευτικούς χώρους) που ο ψεκασμός δεν συνιστάται λόγω του ότι δεν έχει αποτέλεσμα ή αυξάνεται η υγρασία του χώρου, η καταπολέμηση των εντόμων γίνεται με τον νεφελοψεκασμό.
   Εφόσον έχουμε διαπιστώσει προσβολή επεμβαίνουμε με διάφορα εντομοκτόνα (όργανοφωσφορικά, καρβαμιδικά, πυρεθροειδή), με φορητές συσκευές δημιουργίας ομιχλώδους νεφελώματος (chemical fοg applicators) σε ποσότητες που επιτρέπει η νομοθεσία για τα υπολείμματα του σκευάσματος.
    Η εφαρμογή είναι ειδική. Με αυτή τη μέθοδο το εντομοκτόνο τοποθετείται σε ειδικό μηχάνημα το οποίο το καπνοποιεί σε σταγόνες μεγέθους 20 έως 80 μm σε όλες τις επιφάνειες και τις λεπτομέρειές τους. Ο καπνός μπορεί και διεισδύσει σε όλα σημεία και επικάθεται σε όλες τις επιφάνειες.

 

Ακολουθήστε μας στο:

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 37 επισκέπτες και κανένα μέλος